Welkom bij Landelijke Beweging Scootmobielrijders voor al uw mobiliteitsvragen en fysieke toegankelijkheid. Wij dragen ook zorg voor verkeersveiligheid met de scootmobiel!

Bewegingsnieuws van scootmobielrijders

28 november 2017: 50plus partij heeft een nieuwsstuk geplaatst in het AD. Scootmobiel rijden is gevaarlijk zonder cursus te nemen. Scootmobielen rijden wel 30 kilometer per uur. Het eerste kunnen we onderbouwen met nuttig dat een cursus bij afgifte van de scootmobiel verplicht moet worden. Het tweede is een fabel, scootmobielen rijden niet 30 kilometer per uur maar hoogstens 18 kilometer per uur en dat zijn de snelle scootmobielen. Hiermee wordt onrust gezaaid onder toekomstige gebruikers dat scootmobielen gevaarlijke projectielen zijn. Onjuist, scootmobielen zijn voor zelfstandig erop uittrekken zonder gevaarlijk gedoe, mits de gebruiker zijn scootmobiel kent en de verkeersregels.

Scootmobiel veroorzaakt steeds meer ongelukken, soms met dodelijke afloop?
Zijn daadwerkelijk scootmobielen gevaarlijke projectielen? Naar mijn mening zijn scootmobielen niet gevaarlijker dan ieder ander voertuig als je de controle verliest over het voertuig waarmee je rijdt. Leer eerst je voertuig te beheersen en weet wat je wel en vooral niet moet doen, dat is mijn advies. Lees hier het hele verhaal over ongelukken met de scootmobiel. Dit verhaal is van Willem Feenstra Volkskrant 17 oktober 2018.
Video scootmobiel met aanhanger
H
oe practisch is deze oplossing, samen op pad, wel lastig voor in winkels te rijden.


Koop je een kat in de zak
Ook dan kan bij leveranciers in scootmobielen, ondanks dat een scootmobiel geen luxe product is maar noodzakelijk vervoermiddel om weer zelfstandig te zijn.

Neem het verhaal van Leny uit Almere
Hallo scootmobielrijders,
ik heb ruim 2 jaar geleden voor het eerst een nieuwe scootmobiel gekocht.Had ik het maar nooit gedaan! Ik reed toen al 24 jaar met een scootmobiel, ik wist dus wat ik hebben wilde. Dat werd een Drive Monarch gekocht bij Scootmobiel St.Nyk. zich nu noemende Scootmobiel Friesland. Geleverd een Drive Royale PT7. Al meteen vanaf de eerste meters waren er problemen, van het linker wiel vergeten de bouten vast te zetten, tot aan vele technische storingen. Binnen 9 maanden is de motor al vervangen (door een oude motor uit 2012),de accu's na ruim een jaar etc. Vertrouwen was er al lang niet meer in de scootmobiel en verkoper. Bij toeval hoorde ik dat deze serie scootmobielen in Duitsland zijn afgekeurd. Dus niet in Nederland mogen rijden.Deze scootmobiel heeft GEEN serienummer (ingeslagen in het frame),GEEN typenummerplaatje en een niet bestaand serienummer op de factuur die importeur DRIVE Medical GmbH & Co,KG niet herkende. Ik betaalde dik 5000 euro voor deze afgekeurde scootmobiel.  Op advies van onze advocaat willen wij jullie vragen of er nog meer klachten bekend zijn omtrent deze scootmobiel PT 7 Royale, met Scootmobiel St. Nyk zich nu noemende Scootmobiel Friesland. Reacties mogen versturen worden naar info@scootmobielrijders.nl
Hierbij de foto van mijn vermeende scootmobiel Drive Monarch