Welkom bij Landelijke Beweging Scootmobielrijders voor al uw mobiliteitsvragen en fysieke toegankelijkheid. Wij dragen ook zorg voor verkeersveiligheid met de scootmobiel!

Mobiliteitsvoorzieningen

Mobiliteitsvoorzieningen gaan bij ons over scootmobielen. Immers scootmobielen zijn de uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn.

Belangrijk is dan te weten, waar koop ik een scootmobiel? Heeft u weinig eigen financiële middelen? Dan kunt u ook via de Wmo van de gemeente een scootmobiel verkrijgen. U betaalt afhankelijk van uw gezamelijk inkomen een eigen bijdrage. De hoogte van de eigenbijdrage bepaalt CAK op basis van uw (gezamelijk) inkomen, zo ook het aantal maanden.

Voordeel: U hoeft geen eigen investering te doen. Service wordt uitgevoerd door de gemeente die een overeenkomst heeft met uw leverancier.

Nadeel: U krijgt veelal een standaard driewiel scootmobiel zonder enige luxe. Vaak slechte vering met kleine accu capaciteit waardoor lekkere toertochten onmogelijk zijn.

Koopt u zelf een scootmobiel als particulier, dan kunt u alles zelf bepalen, zoals:
het soort scootmobiel, de leverancier, uw favoriete kleur, accu capaciteit, service pakket, kortom, u heeft de touwjes zelf in uw handen. Dat geeft een vrij gevoel om onafhankelijk te zijn, maar...Waar koop ik die scootmobiel? Tegenwoordig zijn er zoveel aanbieders dat ik als koper door het bos van scootmobielen de bomen niet meer zie. Waar moet ik op letten? Kunt u mij helpen...

Allereerst moet u een goed gevoel hebben bij de verkoper maar...soms is dat moeilijk. Gelukkig heeft het LBS al vooronderzoek gedaan waardoor uw keuze voor aankoop gemakkelijker wordt. Lees hier welke leveranciers wij aanbevelen. Wij nemen geen verantwoording als uw koop met de leverancier een fiasco wordt.

Wij wensen u veel plezier met uw aankoop en veel veilige kilometers gewenst.
Voor wij het vergeten, neem ook scootmobiel lessen, plus wat verkeerstheorie lessen over verkeersregels. Zo kunt u veilig op weg gaan zonder zorgen!