Welkom bij Landelijke Beweging Scootmobielrijders voor al uw mobiliteitsvragen en fysieke toegankelijkheid. Wij dragen ook zorg voor verkeersveiligheid met de scootmobiel!

Over de scootmobiel valt veel te zeggen zowel negatief als positief.

Laten we beginnen met negatief:

Scootmobiel infoKostbare aanschaf, vanaf 500 euro tot en met 9.000 euro! Scootmobielen hebben de belastingbetaler tot nog toe 430.000.000 euro gekost!. Er rijden in Nederland zo’n 250.000 scootmobielen rond in alle soorten en maten en jaarlijks stijgt dit aantal met 35.000 scootmobiels. Er gebeuren dan ook veel ongelukken met de scootmobiel, vaak veroorzaakt door te hard rijden door de bocht en het gebrekkige verkeersinzicht door de gebruiker. Dit tot zoverre het negatieve.

Het positieve is dat we komen weer ergens dankzij de scootmobiel. Waar zouden we zijn zonder deze mobiliteitsvoorziening? Wie tijdelijk getroffen word door uitval van zijn mobiliteit ondervindt direct de gevolgen van immobiliteit.

Deze mevrouw op het bovenste plaatje heeft een ongeval gehad maar kan dankzij haar scootmobiel weer overal komen. Eerst sprak zij "ik ga nooit in een scootmobiel zitten" maar nu ondervindt zij het gemak en vooral het plezier van de scootmobiel. Inmiddels rijdt mevrouw nu op een aangepaste fiets met zijwielen!

WE KOMEN WEER ERGENS! WE ZIJN WEER ZELFSTANDIG!

Ook u kunt genieten van uw vrijheid en er lekker op uit trekken met de scootmobiel. Zie de scootmobiel niet als het invalidenwagentje maar zie hem als de kameraad die uw immobiliteit opheft! Sterker nog er zijn nu zelfs snel opklapbare scoormobielen die mee mogen in de meeste vliegtuigen en passen in iedere kofferbak van een auto. Nu ook de scootmobiel gemakkelijk mee op vakantie dus. En wat andere zeggen of denken? Daar staat u ver boven want u komt weer onder de mensen.