Welkom bij Landelijke Beweging Scootmobielrijders voor al uw mobiliteitsvragen en fysieke toegankelijkheid. Wij dragen ook zorg voor verkeersveiligheid met de scootmobiel!

Wanneer je een fysieke beperking krijgt, veranderd je leven drastisch, tenzij je al vanaf geboorte een fysieke beperking zou hebben, dan groei je mee met die beperking.

Dat anno 2017 de maatschappij nog steeds niet ingericht is voor mensen met een fysieke beperking kan vreemd overkomen maar gelukkig leven we in Nederland waar veel geregeld kan worden door de WMO en PGB. Uiteraard moet je wel de wegen kennen en met name wat je rechten zijn. Het zijn geen gunsten die u vraagt maar voorzieningen waarop je recht hebt. Maak dan ook gebruik van die rechten.

Hieronder een aantal verhalen van mensen met een fysieke beperking in PDF.

Allereerst gaat het over uw gemeente of die in uw optiek goed toegankelijk is
Lees eerst het gehele verhaal over toegankelijkheid in uw gemeente.
Beantwoord daarna de vragen aan de hand van uw ervaring, mijn ervaring is:

Lees hier het verhaal van Marc de Hond die de wegen kent in het woud van wettelijke voorzieningen: dat het openbaarvervoer nog steeds niet toegangkelijk is 

Lees hier het verhaal van Annemieke uit de Zaanstad, De Zaanstreek waar deze tekstschrijver geboren is. Vroeger was Zaanstad nog Zaanstreek met 8 dorpen die ieder zijn eigen karakter had met cultuur. Zaanstad waar nog steeds de voorzieningen voor mensen met fysieke beperking niet op orde is:
hier kunt het verhaal lezen van Annemieke