Scootmobielclub

Scootmobielclub - Scootmobielrijders.nl

Scootmobielclub Carpe Diem:

Door grote belangstelling en beperkte toelating is er een grote wachtlijst ontstaan in Ede onder scootmobielrijders. Daar gaan we wat aan doen door middel van:

Nieuwe scootmobielclub, deze heeft de naam: Carpe-Diem, pluk de dag, die ook uw dag kan het zijn. Onze naam lijkt ons heel toepasselijk maar onze website gaat heten www.scootmobielrijders.nl. Omdat we daarmee aanmerken dat het om scootmobielrijders gaan die vrijwel in elke gemeente rondrijden.

Carpe-Diem gaat rijden vanaf april Tm oktober op woensdagmiddagen. De afstanden die wij gaan rijden zijn tussen de 15 en 30 kilometer maximaal V.V. Hiervoor dient u minimaal een 50 ampère accu (2x) te bezitten die minimaal 12 kilometer per uur kan rijden, dit om het tempo constant te houden. Wij verzamelen ons op het marktplein Ede tegenover Boni. Tijd van verzamelen vanaf 13.00 uur en ons vertrek houden we op 13.30 uur. Terugkomst zal zijn tussen 16.00 en 17.00 uur.

Verkeersregelaars maken deel uit van onze uitstapjes die we gaan maken. Deze verkeersregelaars zijn altijd vrijwilligers die geen beloning ontvangen voor hun diensten maar wel gratis consumptie krijgen. Op dit moment rijden we zonder verkeersregelaars door gebrek aan vrijwilligers. Om toch te kunnen rijden, rijden we met maximaal 6 scootmobielrijders.

We rijden uiteraard alleen bij mooi weer zonder regen, zonder regen wil zeggen dat we om 11.30 uur gaan bepalen of ons uitstapje van die middag wel of niet doorgaat. Hiervoor hebben we uw telefoonnummer nodig. (liefst mobiel). Gaat u niet mee die middag dan graag even afmelden S.V.P bij Cor 06 239 33 239.

Heeft Carpe-Diem een officiële verenigingsstatus? Nee wij zijn zelfstandig en een beweging voor scootmobielrijders, maar kennen wel een bijdrage van € 1,50 per keer als u mee gaat rijden. Consumpties onderweg zijn voor eigen rekening. Van uw bijdrage aan deze club onderhouden wij onze website en drukwerk. In de wintermaanden rijden we niet maar houden wel contact door het organiseren van andere leuke activiteiten.

Coördinator plus scootmobielrijder
Cor Heere

Krantenstukje - Scootmobielrijders.nl

Krantenstukje

19 september 2019 - 16 september komt er een stukje over onze nieuwe scootmobielclub Carpe-Diem Dat er ook in Ede behoefte is aan een scootmobielclub bewijst wel de grote belangste... lees verder »

Deel 2: scootmobiel ongevallen - Scootmobielrijders.nl

Deel 2: scootmobiel ongevallen

30 augustus 2019 - Op de eerdere berichten nu een wetenschappelijk verhaal door veiligheid.nl zij laten zien hoe veilig of onveilig een scootmobiel kan zijn. Wie het interessant vin... lees verder »