Scootmobielclub

Scootmobielclub - Scootmobielrijders.nl

Scootmobielclub Carpe Diem:

Door grote belangstelling en beperkte toelating is er een grote wachtlijst ontstaan in Ede onder scootmobielrijders. Daar gaan we nu wat aan doen door middel van:

Onze nieuwe scootmobielclub gaat heten Carpe-Diem, pluk de dag, die ook uw dag kan het zijn. Onze naam lijkt ons heel toepasselijk maar onze website gaat heten www.scootmobielrijders.nl. Omdat we daarmee aanmerken dat het om scootmobielrijders gaan die vrijwel in elke gemeente rondrijden.

Carpe-Diem gaat rijden 1x in de veertiendagen vanaf april Tm oktober. De afstanden die wij gaan rijden zijn tussen de 25 en 35 kilometer maximaal. Hiervoor dient u minimaal een 50 ampère accu (2x) te bezitten die minimaal 12 kilometer per uur kan rijden, dit om het tempo constant te houden. Wij verzamelen ons op het plein van serviceflat Belvédére, Dennenlaan Ede. Tijd van verzamelen vanaf 13.00 uur en ons vertrek houden we op 13.30 uur. Terugkomst zal omstreeks zijn tussen 16.00 en 17.00 uur.

Verkeersregelaars maken deel uit van onze uitstapjes die we maken. Deze verkeersregelaars zijn altijd vrijwilligers die geen beloning ontvangen voor hun diensten maar wel gratis consumptie krijgen. We rijden uiteraard alleen bij mooi weer zonder regen, zonder regen wil zeggen dat we om 11.30 uur gaan bepalen of ons uitstapje van die middag wel of niet doorgaat. Hiervoor hebben we uw telefoonnummer nodig. (liefst mobiel). Gaat u niet mee die middag dan graag even afmelden S.V.P bij Cor 06 239 33 239.

Heeft Carpe-Diem een officiële verenigingsstatus? Nee wij zijn zelfstandig en een beweging voor scootmobielrijders, maar kennen wel een lidmaatschap van € 1,50 per maand = per jaar € 18,00. Consumpties onderweg zijn voor eigen rekening. Van uw bijdrage aan de club onderhouden wij onze website en drukwerk. Ons lidmaatschap periode loopt van datum intrede tot het volgende jaar.
In de wintermaanden rijden we niet maar houden wel contact door het organiseren van andere leuke activiteiten.

Coördinator plus scootmobielrijder
Cor Heere

Krantenstukje - Scootmobielrijders.nl

Krantenstukje

19 september 2019 - 16 september komt er een stukje over onze nieuwe scootmobielclub Carpe-Diem Dat er ook in Ede behoefte is aan een scootmobielclub bewijst wel de grote belangste... lees verder »

Deel 2: scootmobiel ongevallen - Scootmobielrijders.nl

Deel 2: scootmobiel ongevallen

30 augustus 2019 - Op de eerdere berichten nu een wetenschappelijk verhaal door veiligheid.nl zij laten zien hoe veilig of onveilig een scootmobiel kan zijn. Wie het interessant vin... lees verder »