Scootmobiel

Scootmobiel - Scootmobielrijders.nl

VOORWOORD:

Scootmobielen, ze zijn er in velen uitvoeringen en maten, kleuren en gewichten, soorten accu’s maar vooral ook in prijzen die sterk uiteen kunnen lopen van één en dezelfde scootmobiel. Shoppen loont dus.

Scootmobiel voorzieningen vallen onder zorgkosten omdat we één of meerdere functie beperkingen hebben. Scootmobielen zijn voor gebruikers geen luxe producten maar noodzakelijke voorziening om weer vrij en zelfstandig erop uit te gaan in deze samenleving. We kunnen weer volop meedoen tussen de mensen, we beleven het vrijheid gevoel weer.

Commerciële leveranciers zijn bedrijven die winst moeten maken om te kunnen voortbestaan. Tot zover niets mis mee zou u zeggen, maar er zijn leveranciers die het wel heel erg bont maken als het gaat om winst maken op uw scootmobiel. Dat vinden wij verwerpelijk. Als er dan ook nog slechte service is, dan kunnen we spreken van miskoop. Ook wij zijn door teleurstellingen wijzer geworden, hebben veel gelezen over scootmobielen, fabrikanten en leveranciers. Wij kennen de inkoopprijzen en door gesprekken met leveranciers weten wij welke leveranciers u een eerlijke prijs kunnen aanbieden met goede kwaliteit en service. Onder normale omstandigheden betaald u nooit meer dan de gevraagde fabrieksadviesprijs.

Op fabrieksadviesprijzen kunt u korting bedingen, dat is heel gebruikelijk zaken doen. Soms zijn er leveranciers die hun prijzen naar boven stellen op fabrieksadviesprijs en daarna korting geven tot het niveau van deze fabrieksadviesprijs zodat u misleid bent met uw aankoopprijs. Deze methodiek vinden wij verwerpelijk en oneerlijk zaken doen met hun klant.

Tot slot: Van uw gemeente (lokale overheid) kunt u vanuit de WMO 2015 een scootmobiel verkrijgen in de vorm van natura verstrekking of PGB. Natura verstrekking betekend dat uw gemeente u een scootmobiel verstrekt die veelal driewiel exemplaren zijn. Gemeente verzorgt het onderhoud en verzekering zodat u zonder zorgen kunt rondrijden. Wij adviseren u bij PGB verstrekking om een WA plus casco verzekering te nemen zodat u verzekerd bent tegen schade en diefstal. met een PGB (Persoons Gebonden Budget) heeft u keuze vrijheid, kunt u een scootmobiel uitkiezen die u wenst, zoals kleur, soort scootmobiel en type accu. Vrijheid, blijheid. Tegenwoordig betaalt u een eigenbijdrage van € 19,50 per maand zonder rente!

U kunt van een door u uitgekozen leverancier een offerte aanvragen met onderhoudscontract. Deze offerte levert u in bij uw WMO adviseur. Wij wensen u veel wijsheid bij uw aankoop en veel rijplezier met uw nieuwe scootmobiel.

Download PDF informatieDownload PDF informatie: de_korte_geschiedenis_van_de_scootmobiel.pdf

Krantenstukje - Scootmobielrijders.nl

Krantenstukje

19 september 2019 - 16 september komt er een stukje over onze nieuwe scootmobielclub Carpe-Diem Dat er ook in Ede behoefte is aan een scootmobielclub bewijst wel de grote belangste... lees verder »

Deel 2: scootmobiel ongevallen - Scootmobielrijders.nl

Deel 2: scootmobiel ongevallen

30 augustus 2019 - Op de eerdere berichten nu een wetenschappelijk verhaal door veiligheid.nl zij laten zien hoe veilig of onveilig een scootmobiel kan zijn. Wie het interessant vin... lees verder »