Veilig rijden

Veilig rijden - Scootmobielrijders.nl

Veiligheid gaat over veilig rijden met scootmobielen. Scootmobiel geeft mensen met beperking weer zelfstandigheid, fijn zelfstandig boodschappen doen, sociale contacten leggen, allemaal mogelijk met onze scootmobiel.

Scootmobiel gebruik heeft ook een keerzijde, namelijk verantwoord veilig rijden met de scootmobiel. We zien helaas teveel ongelukken gebeuren met de scootmobiel door onkunde, te hard rijden en met name door de bochten. Ook kennis van verkeersregels ontbreekt bij een kleine groep scootmobielrijders. Wij scootmobielrijders pleiten voor een certificaat voor alle scootmobielrijders die een cursus veilig rijden hebben gedaan. Zo voorkomen we minder ongelukken waarvan helaas ook dodelijke ongevallen zijn.

Download PDF informatieDownload PDF informatie: 1673183012wettelijke-bepallingen-scootmobiel.pdf

Schrijf een reactie/beoordeling

Mijn website:

Beoordeling:
Titel:
Reactie/beoordeling:
Hoe hulpmiddelencentrum Failliet ging - Scootmobielrijders.nl

Hoe hulpmiddelencentrum Failliet ging

17 februari 2023 - Lees onderstaand verhaal en u gelooft uw ogen niet maar zo wordt er omgegaan met zwakkeren die afhankelijk zijn van hulpmiddelen. Zo zien we, het gaat allemaal om... lees verder »

Schandelijke toestanden met Medipoint - Scootmobielrijders.nl

Schandelijke toestanden met Medipoint

17 februari 2023 - Lees hier het bericht van de zondagkrant Delft over Medipoint die scootmobielen moet leveren en onderhouden in opdracht van gemeenten in het kader van de Wmo.... lees verder »